BOOST YOURSELF
Vi alla har dåliga dagar ibland då vi känner oss lite nere. Det kan hända att man bara vaknar på helt fel sida, eller att det där provet du fick tillbaka tydligen inte gick så där bra som du från början trodde. Det kan vara stressigt på jobbet och du får lite smått panik över om du kommer att hinna med alla dina deadlines i tid. Det i sin tur kan göra att du börjar tvivla på dig själv och dina förmågor - självförtroendet tar stryk.

Det man ska komma ihåg är att det är helt okej att ha dåliga dagar och stunder ibland. Man får vara nere, ledsen, stressad och besviken. Men efter ett breakdown måste man även kunna samla ihop sig och ta sig ur sina svackor för att klara av dagen. "Att bryta ihop och komma igen" har man ju hört tusen gånger, och det är lika sant som det är klyschigt. För att en ska kunna bli sitt allra bästa möjliga jag igen, krävs ju att en har några metoder man vet fungerar för en när det behövs.  Det kan ta lite tid att lista ut detta, men det är värt det när man väl ligger där på botten och skrapar.

När jag är nere och självförtroendet tryter brukar jag göra vissa saker för att må bättre och boosta mig själv. Det är bland annat att: 


Göra något jag tycker är kul utan att lägga någon vikt av prestation i det 
- När jag är nere, har ångest eller bara har en dålig dag så blir jag extra kreativ. Då slänger jag fram allt mitt konstnärsmaterial och bara går loss med färg och penslar för att jag tycker det är SÅ roligt och härligt. Jag är en person som drivs av prestation, men i målandet och det kreativa skapandet är det så otroligt skönt att bara släppa på det för en stund. Det där penseldraget behöver inte bli perfekt, och om färgen kanske inte blev precis så ljusrosa som jag ville att den skulle bli så spelar det ingen roll. DET GÖR INGET. För här är jag fri från prestation. Motivet på tavlan får bli vad det blir och att måla är bara roligt och lustfyllt.

 
Träna 
- Det är underbart att känna hur kroppen orkar mer och mer för varje gång och att det är på grund av mig den blir starkare. Det är jag som styr och har kontrollen. Det kan handla om att springa, att köra ett hårt styrkepass eller att bara ta en rask promenad i spåret. När jag känner mig stark fysiskt, känner jag mig även stark psykiskt vilket boostar mitt självförtroende något enormt! Jag älskar känslan efter ett stenhårt pass, att jag orkade och tog mig igenom det trots att det var jobbigt.


Umgås med peppande personer 
- När jag har dåligt självförtroende så är min pojkvän världens klippa som peppar mig och påminner mig om hur bra och fantastisk jag är. Det finns ju bara en jag, och det är unikt. Alla människor är unika på sina sätt. Ibland när man är nere så glömmer man lätt bort alla ens bra egenskaper. Alla mindre bra egenskaper och fula tankar bara äter upp en inifrån. Mitt tips är att umgås med personer som du känner att du får energi av och personer som kan påminna dig om hur grym du är, som kan peppa och lyfta dig när du själv glömt bort. 

 Bort med negativ energi & fram med positiv
- Den här punkten har jag börjat jobba med relativt nyligen, och den fungerar faktiskt väldigt bra. När negativa tankar dyker upp, noterar jag att de finns där, funderar över om det är någon tanke att älta över (oftast är det ju inte det utan bara trams) och så försöker jag att släppa det och gå vidare. Sen försöker jag istället tänka positivt, att jag är fantastisk som jag är. Jag har minsann en massa bra egenskaper och styrkor som jag kan använda. "Jag vågar och jag kan fixa det här!" Sluta bry sig så mycket om vad andra tycker
- Tänk om jag skulle bry mig om vad jag tror att alla andra tycker om mig och vad jag gör. Då skulle jag ju aldrig våga göra någonting för människor kommer alltid att tycka olika och annorlunda. Jag lever och bestämmer över mitt liv och vad jag vill göra i det. Jag vill göra sånt jag tycker är roligt och det jag brinner för och därför ska inte tankar om vad andra tycker få stoppa mig. Våga göra det du tror på!

Och en sak till! En dålig dag är endast en dålig dag, du kan vara i den, men det innebär inte att det är DU som är dålig. Du är fantastisk!
A-K

Så bra inlägg fina du!!

Svar: Tack finis! <3
Isabelle Burlin

lito

Världens bästa bell❤

Svar: bästa litoooo <3 love you
Isabelle Burlin

e.lindgren

vilket inlägg! så duktig☺️ både på att skriva och foto! dina bilder gör mig så glad! puss vännen, du är grym!

Svar: tusen tack emma! och dina ord gör mig suuuperglad! pusssss :*
Isabelle Burlin

Lollo

U go girl!!!😍😍👊🏼

Svar: pusss på dig!! :*
Isabelle Burlin

Anonym

Super bra tips och super bra blogg fina du!

Svar: tack snälla du! :)
Isabelle Burlin

Hanna

Super bra tips!! Så bra och fin blogg ☺

Svar: tack hanna! gullig du är!
Isabelle Burlin

Carris

Bra jobb Bellz! :*

Svar: Thääänks kompis! :*
Isabelle Burlin

Denise Sandberg

Så fin tavla!!!

Svar: Tack så jättemycket! :)
Isabelle Burlin

Carin

Sååå grym du är😄🤗❤️

Svar: Tusen tack Carin! :*
Isabelle Burlin

Carin

Sååå grym du är 😄🤗❤️

Sara

Inspiration 😃❤️

Svar: :* :*
Isabelle Burlin

Sofie

Så inspirerande!!!

Svar: Taaack Sofie! <3
Isabelle Burlin

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress

Veckans like