CLOSET CLEVER
Hej älsklingar! Fjärde och den näst sista utmaningen i It Girls is coming up. Utmaningen är att skriva ett inlägg om hur en kan återanvända gamla plagg och förnya utan att köpa nytt. Så idag tänker jag bjussa på mina tre absolut BÄSTA tips för ge gamla kläder nytt liv igen.


En stor modetrend som hållt i sig ett bra tag nu men som still is going strong är jeans med hål på knäna. I vår får vi  även se mycket av de lite kortare jeansen som slutar några centimeter ovanför ankeln. Supersnyggt tycker jag och detta är verkligen något man lätt kan fixa själv.

Det enda som behövs är en sax, en nagelfil och ett par jeans.

Börja med sätta på dig jeansen så att du lättare kan se hur hålet på knät blir. Detta hål är klippt så att det går precis över knät, så varken under eller över.Sedan klipper du av jeansen ett par centimeter längst ner en bit ovanför ankeln.För att få bort den där "klippta" känslan och tillföra en mer naturlig slitning så använder jag mig utav en vanlig nagelfil för att fransa till där jag har klippt, fungerar även att använda en vanlig nål och sprätta upp jeanstyget.Voilá!Så enkelt och så snyggt!Två par av mina supergamla favoritjeans som jag inte har använt på säkert ett och ett halvt år har nu fått nytt liv igen. Jag ska erkänna att jag använder dessa flitigt igen. 


Tips nummer två är ett tips på hur du ska göra för att hålla dina vita sneakers just vita. För vad är fulare än när ett par exempelvis Air Force som ska vara just sådär kritvita, blir gula och smutsiga som på bilden här ovan? Precis jag tänkte väl det, inte snyggt.

Ofta är det ju egentligen inget fel på skorna förutom att de ser slitna och smutsiga ut. Speciellt Converse kan jag tänka mig att man köper nya istället för att försöka snygga till och åtgärda smutset på sina gamla.De som behövs är ett suddgummi, en trasa, tandkräm och tandborste, en tvättsvamp med lite grövre yta och en Shoe Whitener (som jag dock inte fick med på bilden här).Börja med att använda suddgummit. Detta fungerar otroligt bra! Det går att sudda bort det mesta. Efter det tar du en klick tandkräm och borstar in det på själva skosulan. Låt verka ett tag innan du tar en fuktig trasa och torkar bort tandkrämen.Nästa steg är att ta diskmedel eller tvål på en tvättsvamp och gnugga bort smuts från skon. Nu har du förhoppningsvis fått bort relativt mycket. Att byta skosnören eller att tvätta sina gamla skosnören kommer också att få stor effekt på slutresultatet. Om dina skor mot förmodan fortfarande skulle vara skitiga så kan det hjälpa att blanda lika delar vatten och citronsaft och smeta in skorna med. Låt detta sedan stå i solen i ett par timmar. Då bleks skorna. Avsutningsvis rekommenderar jag verkligen att använda en Shoe Whitener. Kostar cirka 60 spänn och räcker länge. Det fungerar ungefär som ett "tippex" för skorna. Du duttar på vit färg över hela skon och på så sätt ser de nästan som nya ut.Se här vilken skillnad bara! En trend som jag fastnat för på senaste tiden är enkla t-shirtar och skjortor med små texter på bröstfickan. Det förekomma både i tryck och broderier. Jag har förnyat en gammal skruttig skjorta som hängt alldeles för länge långt inne i garderoben genom att brodera mitt smeknamn över bröstfickan. För att göra detta behövs en sax, en nål och tråd och en penna.Först börjar du med att märka ut var du vill att texten ska vara. Här kan man ju vara hur kreativ som helst, skriva små quotes eller andra härliga tecken. Men jag valde kort och gott att skriva mitt smeknamn. Sedan är det bara att börja brodera. Jag använde mig av stjälkstygn, superenkelt när man väl vet hur man gör. Googla eller kolla på youtube så hittar ni tutorials på hur man gör.Så här fint kan det bli! Personligt och en väldigt fin detalj. 


Och slutligen summerar vi det här Closet Clever-inlägget med en helt återanvänd outfit.Broderad skjorta, ripped jeans och ett par kritvita sneakers. Svårare än så behöver det faktiskt inte vara!

 
 Gillade ni mina tips så får ni himla gärna klicka på det lilla hjätat till höger längst ner i inlägget. PUSS!
 
 
 
 
 
 
 
Emilie Levinsson

Superbra tips!=)

Svar: Tack snälla du! Hoppas de inspirerar :)
Isabelle Burlin

A-K

Så himla bra tips!! Speciellt det med skorna, hade ingen aning om att det var så lätt! :*

Svar: Tack! ja det är faktiskt superlätt att snygga till sina vita sneakers :*
Isabelle Burlin

Hanna

Så härlig blogg! Och du är grym!

Svar: Tack hanna! :)
Isabelle Burlin

Carris

Mycket bra tips!👌🏻

Svar: Tack babe!:*
Isabelle Burlin

rh

grymt

Svar: Tack!
Isabelle Burlin

ISA

men gud, hur kreativ är du då!? underbara tips. Gillade jeansen megamycket <3

Svar: Men tack snälla!:*
Isabelle Burlin

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress

Veckans like