LOFOTEN - ANDRA DAGEN, DEL 1


Andra dagen på vår Norge-resa vaknade vi upp i Svolvaer, käkade en smarrig frukost på vandrarhemmet innan vi begav oss vidare neråt i ögruppen - till den lilla staden Leknes. 


Från Svolvaer (punkt 2 på kartan ovan) till Leknes (punkt 3) tar det ungefär 1 timme och 10 minuter med bil, så resan gick ganska fort.
 


Vi åkte inte bara förbi ståtliga berg och djupa fjordar..utan också små gulliga får som låg och chillade vid vägkanterna. Eller okej, det var väl de små lammen som var gulligast. Innan vi åkte in till Leknes så svängde vi förbi Haukland-beach och påväg dit låg dom här rackarna i regnet. Haukland-beach är en supervacker strand med vit sand och klarblått vatten. Ska ni till Lofoten så är den ett måste att besöka, allra helst när det är fint väder såklart eftersom den är som vackrast då. Eftersom det var mulet och grått första gången vi var där så åkte vi dit en gång till senare under resan när det var bra väder. Då tältade vi på en annan strand som låg precis bredvid, men mer om det får ni se senare. Här har vi ett mulet Haukland-beach.När vi stod nere på klipporna så skymtade jag något mörkt i vattnet en bit bort, osäkrta på vad det var för slags djur, men en fena hade den så vi gissade på att det var någon liten slags delfin eller val. Nu i efterhand så visade det sig vara en tumlare, som alltså är en liten tandval. Och förresten, SER NI VATTNET???? Om jag inte hade vetat, så hade jag aldrig gissat på att det kan se ut så här i Norge. Snarare Nya Zeeland eller nåt? 
Typiskt att han alltid ska bli brunast då<3Magiskt vatten verkligen!*Står och tittar efter fler tumlare* Några dagar senare gick vi upp för berget där borta. Det var verkligen galen utsikt.Här har vi Pontus och Maja. Det togs mycket bilder i och med mycket fotovänlig natur.Mitt fina resesällskap.När vi kände oss nöjda åkte vi tillbaka in till Leknes, käkade lunch på en kinarestaurang och checkade in på Best Western där vi skulle spendera natten. 

Läs också:
 
 
Märta

Åååh, härliga bilder! Det ser verkligen ljuvligt ut :-)

Svar: Verkligen! Så mysigt :)
Isabelle Burlin

Staalnacke

Helt fantastiskt! Ser fram emot mer.

Svar: Helt fantastiskt verkligen! Det kommer mer inom kort :* Kram!
Isabelle Burlin

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress

Veckans like