RECEPT - SUPERGOD OCH KRÄMIG MEDELHAVSPASTA
Jag och min tjejkompis käkade på Vapiano när vi var på Mall of Scandinavia för ett par helger sedan, och där åt vi en så himla god och krämig pasta. Jag fick inspiration och provade på att göra denna hemma, och det blev faktiskt otroligt gott! Därför vill jag ju såklart dela med mig av receptet så att även ni kan göra denna goding hemma. Som vanligt när jag lagar mat och inte utgår från något ordentligt recept så höftar jag och smakar av tills det blir bra.



Detta behöver du för två hungriga personer:

Ett paket färsk pasta
1/2 röd chili
1 gul lök

1-2 vitlöksklyftor
1 burk lyxräkor eller 1 paket frysta räkor 
Grädde

1 liten påse babyspenat
Några blad färsk basilika

Parmesanost

Gör så här:

Fräs hackad lök och chili i olja i stekpannan, pressa i vitlök och låt fräsa tills det blir glansigt. Häll därefter i räkorna som får steka med på relativt hög värme. Ta upp räkorna efter någon minut (det är inte så noga om du inte får med alla, anledningen till att man tar upp dom relativt snabbt är för att de inte får stekas för länge då de lätt kan få en gummiaktig konsistens). När du har avlägsnat räkorna häller du i grädden. Låt puttra en stund på låg värme, smaka av med salt och peppar. Koka pastan under tiden.

När såsen är klar, häll ner den färdigkokta pastan, häll ner några basilikablad och spenatblad och rör om.
Lägg upp i en djup tallrik, med ännu mer basilika, spenat och riktligt med riven parmesanost över.
 


Så himla god och superenkel rätt att göra. Lova att ni provar! 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress

Veckans like