isabelleburlin.itgirls.se - "MEN GUD VAD SMAL DU HAR BLIVIT"
"MEN GUD VAD SMAL DU HAR BLIVIT"
"OJ vad smal du har blivit" "Men GUUUD vad smal du är!" "Alltså Isabelle, visst har du gått ner i vikt? Alltså jag menar ju att det är fint att vara smal" "Ja man ser att du var lite rundare i ansiktet på det här gamla fotot" 

Detta är kommentarer, frågor och konstateranden jag fått höra från olika människor runt omkring mig den senaste tiden. Och ja, jag kan säga att jag blir lika irriterad och ledsen varje gång någon TROR OCH TAR SIG rätten till att uttrycka sig hur som helst kring hur jag ser ut. Hur VÅGAR man i huvudtaget ställa dessa frågor? Jag kan inte förstå det. Det är som om när det handlar om någon som är smal så är det okej att säga lite vad som helst eftersom att det ändå är dagens ideal och man tar för givet att det är det många människor strävar efter. Men tänk så är det inte MITT IDEAL? Tänk så trivs jag INTE i min kropp? Varför ska jag ständigt behöva möta dessa kommentarer? Varje gång jag ställts inför detta så skrattar jag antingen bort det eller börjar prata om något annat, just för att jag blir obekväm och dessutom irriterad, OCH för att jag vill vara SNÄLL och inte göra personen obekväm. Men det jag istället borde göra är att fråga "Ursäkta vad sa du?" "Vad vill du få fram genom att säga så?" "Varför undrar du det?" MEN jag stuntar i att göra det just för att det är enklare att skratta bort det.

Men vet ni vad?  Jag ska sluta med det nu. Det är inte jag som ska hamna i en jobbig situation genom att få den frågan, det är personen som uttrycker sig klumpigt som ska få hamna i den sitsen. Här kommer några saker jag vill klargöra för er som absolut känner att ni måste yttra er åsikt om detta, och för er som är så intresserade kring när en kropp (som inte ens är eran egen) förändras.

1. För det första så har DU som yttrar dig INGEN som helst aning om vad som ligger bakom en kroppslig förändring. Jag kanske har gått igenom något jobbigt? Jag kanske mår dåligt? Eller kanske är svaret så enkelt som att jag helt enkelt har ett fysiskt jobb som sagta men säkert bryter ner mina muskler? Samt att jag inte längre tränar fotboll 5 gånger i veckan som i sin tur har gjort att jag tappat lite av mina muskler? DU kan inte veta, så var försiktig med vad du frågar.

2. JA. Jag ser SJÄLV hur jag ser ut. Jag ser mig själv i spegeln varje dag och är VÄL medveten om vad som står där framför mig. Liksom det verkar chockartat för dig är det lika chockartat för mig och det tar ett tag för mig att vänja mig vid min nya kropp. I huvudet ser jag inte alls ut så som jag gör i spegeln. Jag har alltid haft ganska mycket muskler och sett mig själv som en tränande och aktiv person. Kanske är det inte så längre? Kanske är det så att jag inte längre känner igen det som står framför mig i spegeln? Och kanske känner jag mig obekväm i min nya kropp och så som jag ser ut nu? Kanske saknar jag den fysiskt starka Isabelle och helst av allt vill ha tillbaka henne? Då vill jag INTE HÖRA gång på gång andra människors syn och upptäckter om MIN KROPP. Det räcker gott och väl med mina egna tankar. Så NEJ TACK.

3. Och slutligen, NEJ! du har ingen rätt till att uttrycka dig angående hur MIN kropp ser ut. Bara för att den smala slanka kroppen är dagens ideal, behöver det inte betyda att det är MITT ideal, och att JAG trivs att se ut som JAG gör. Det är så konstigt att så fort det handlar om en kvinnas vikt så tror så många att de har rätt att tala fritt om det. Och just för att det är en person som anses vara SMAL så är det helt ok att säga vad som helst. IDEALET är olika från person till person. Du går väl aldrig fram till en person som har gått upp i vikt och säger "OJ vad stor du har blivit!" "Men gud vad stor du är" "Har du gått upp i vikt?" Nej jag tänkte väl det. Det är faktiskt EXAKT SAMMA sak som när jag får frågan om jag har gått ner i vikt? Att gå ner i vikt är kanske inte ens något jag vill? Så SNÄLLA tänk lite innan du uppnar munnen och ställer känsliga frågor. Du har ingen aning om vad en person går igenom/har gått igenom.

 
ISA

kan jag bara säga ett stort fucking AMEN TO THIS!?? regel: kommentera ALDRIG någons kropp, även om du tycker du ger en komplimang så kan det vara ett stort jävla issue för personen i fråga. Gah, blir så trött på detta. Även när det bara är konstateranden, typ "du är så smal.." man ba jaha? vad ska jag göra med den informationen?? Du rockar och jag hoppas innerligt du står på dig & är stolt över dig själv, din stjärna <3

Svar: Exakt!! Man vet aldrig vad personen i fråga går igenom så det är bäst att avstå från att säga någonting överhuvudtaget (så vida inte man tar upp samtalet själv och VILL prata om det)
Ja det är så himla konstigt, fattar inte heller vad man ska med den informationen till. Det är som om människor vill upplysa en bara? Som om man inte redan har STENKOLL på läget? Tack för din fina kommentar, och DU rockar Isa!<3 Stor KRAM!
Isabelle Burlin

Camilla

Du är alltid fin oavsett ♡ puss finaste du!

Svar: Puss min fina millis :*
Isabelle Burlin

Katja Inga

Men ärligt talat, så oerhört bra skrivet! Det du skrev här är något jag skulle kunna ha skrivit för jag är PRECIS i samma sits. Blir så så så trött på allas kommentarer. Jag tror inte att personerna i fråga vet vad de egentligen gör när de kommenterar ens kropp. Anyway, heja dig! Du skriver så fint!
Kram !

Svar: Tack fina Katja! Jag vet hur det känns, det är oerhört tröttsamt att ständigt höra människors kommentarer...nej precis de har ingen aning om hur deras uttalanden landar hos andra människor, tror inte att de menar något illa från början men det blir bara helt fel helt enkelt..<3 tack snälla du, kram på dig!
Isabelle Burlin

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress

Veckans like