DEN ÅRLIGA FLÄDERBLOMSAFTEN
Hej fina ni! Det har ekat tomt här i ett par dagar nu och anledningen till det är att jag inte har mått så bra. Har helt enkelt behövt fokusera på mig själv och mitt mående. Har varit gråtig och haft ångest så jävla mycket på senaste tiden så nu får det vara nog...orkar liksom inte med att må så dåligt. Ältar och vrider och vänder på tankar som får mig att må skit rent ut sagt, och inget blir bättre av att överanalysera saker, det är sedan gammalt. Men när jag väl mår så här och försöker hitta lösningar på problem som inte går att lösas så tror min hjärna att allt är över, jag går liksom in i ett svart hål och jag har absolut ingen ork till något. Så nu vet ni det. Jag vill vara ärlig i den här bloggen och visa på att livets alla dagar är inte toppen, och det är helt okej!! Vi är ju bara människor. Jag mår iallfall bättre nu, och det känns skönt när jag väl kan se på saken ur ett klart perspektiv utan hjärnspöken. Nu vet jag vad jag behöver jobba på iallafall.

Men, nu till en helt annan sak. Den här tidpunkten på året blommar ju flädern! Kanske den godaste doftande blomman som finns, eller hur? Jag tänkte passa på att dela med mig av ett recept på fläderblomsaft som jag själv har gjort de senaste två åren. Receptet hittade jag från början på Floras blogg.

Det som behövs är: 

ca 40 knippen fläderblommor
4 citroner 
ca 1 msk riven ingefära
1,5 kg socker
2,5 l kokande vatten
 


Börja med att skölja av fläderblommorna noggrannt.Skiva citronerna och lägg ner i en stor bunke.
Bryt/skär av blommorna från stjälkarna och blanda med citronerna.Riv ner ungefär en matsked ingefära.Koka upp 2,5 L vatten och häll direkt över fläderblandningen.Häll därefter i sockret.Rör om så att sockret löser upp sig i det heta vattnet (här kommer ni dö fläderdöden pga att det doftar så MAGISKT gott). 

Täck bunken något som håller tätt, vi använde oss av plastfolie. Låt sedan detta stå och dra i 2-3 dygn.
 


När saften fått stå och gottat till sig så silar man det genom antingen en saftmaja, finsil eller som vi gjorde här - genom en nötmjölkspåse (lite kladdigt men det funkar).
Häll sedan upp saften i några fina glasflaskor. Klart!

Blanda ut och drick med vanligt vatten, eller bubbelvatten för extra lyxig känsla. Ge bort i present till någon, ta med på picknicken eller häll i några droppar flädersaft i det vita vinet och toppa med massor av is. Det här är så gott! Och så härligt somrigt.
 
Frida

Det är ju så gott med flädersaft, gjorde själv en sats igår och längtar tills den är klar :)

Svar: Såååå gott verkligen! Roligt, förstår det haha!
Isabelle Burlin

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress

Veckans like