EN TRIPP TILL SLAGSTA GLASS
Godmorgon! Måste bara säga att det är sååå roligt att det var så många som ville vara med och svara på min enkät i förra inlägget (ni som inte har gjort det ännu får jättegärna göra det!). Nu kommer jag lättare kunna leverera härliga blogginlägg till er.

Det som ni helst verkar vilja läsa om just nu är min vardag samt inredning, och er önskan är ju min lag, så här kommer ett vardagsinlägg om när jag och Rasmus åkte till Slagsta Glass i Eskilstuna!



Detta var för cirka två veckor sedan, och vi hade försökt få till en tripp till Eskilstuna några dagar tidigare men pga långa bilköer på E18 vid två tillfällen två dar i rad så hade det varit omöjligt att ta sig fram. Men den här dagen/kvällen hade vi turen med oss, det var varmt och solen sken och inga bilköer så långt ögat nådde.



Slagsta Glass ligger på väg mot Eskilstuna, på Torshällavägen 125. Det är ett familjeföretag som startade redan 1938 och de är väl mest kända för sin otroligt goda mjukglass. Idag finns det även en mängd olika kulglassar att välja mellan.



Så här fint är det inomhus, visst får man lite amerikanska retrovibbar? Love it! 



Det finns allt möjligt på deras meny, och det vanligaste är deras "snäckor", som finns i alla möjliga olika varianter (bl.a banansnäcka, daimsnäcka, lakritssnäcka, popcornsnäcka osv). Snäckan i sig består av en våffla fylld med mjukglass, kulglass och grädde, och så lite annat gött beroende på vad man tar för smak.



Jag tog en snickersnäcka, och i den är det mjukglass, grädde, en kola/chokladkula, jordnötter, kolasås samt snickersgodis. Rasmus tog en snäcka med bara mjukglass och jordgubbar.



Sååååå drömmigt gott!



Mitt fina sällskap kvällen till ära <3



Och det var den här kvällen såg jag ut så här, men det har ni ju redan sett. 



Med hög musik i bilen och en varm sommarkväll utanför rutorna så tackade vi glassen och Eskilstuna och begav oss hem till Västerås igen. Hur mysigt med såna här små utflykter? Grymt bra sätt att ta vara på vardagsglädjen! Kan verkligen rekommendera en liten utflykt hit. Slagsta Glass finns även i hamnen i Strängnäs.
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress

Veckans like