FÖRSTA DAGARNA I TURKIET
Jag och Rasmus var på semester i Turkiet för ungefär en månad sedan (oj vad tiden går fort!). Jag tycker vi tar en titt på hur det såg ut de två första dagarna: Vi landade i Bodrum runt lunchtid och skulle sedan vidare två timmar med buss till Marmaris, där vi skulle spendera vår vecka på Sunprime Beachfront. När vi anlände till hotellet runt tretiden blev vi mötta i lobbyn av hotellpersonalen som bjöd oss på varsin välkomstdrink, mycket trevligt! Vi checkade in och fick det här ljusa fina rummet med utsikt över havet. Hotellet överlag var ganska litet, men ljust, fint och mysigt. Stod man på balkongen och tittade till vänster respektive höger såg det ut så här, sååå fint! Älskar palmer.Vi hann inte göra speciellt mycket den första dagen, vi kollade in stranden, promenerade lite för att lära känna området samt åt middag. Jag tycker vi hoppar direkt till dag två istället.Vi hade ställt klockan på halv 9 och gick ner för att äta frukost på hotellet. Kunde väl konstatera att den svenska frukostbuffén alltid kommer att vara nummer 1, hehe. Med andra ord så var jag inte helt nöjd med frukostutbudet på hotellet, men det gjorde ingenting. Vi hade tänkt träna på gymmet några av dagarna här men jag hade blivit dunderförkyld och fått ont i halsen, så istället så gick vi långpromenader i stort sett varje dag. Typiskt att man ska bli sjuk när man ska iväg, hade ju klarat mig från sjukdom hela vintern liksom. Men det var härligt att promenera i solen och känna varma vindar igen efter en kall vinter/sval vår.Dessutom är ju promenader det absolut bästa sättet att lära känna en ny stad på.

Här gick vi på strandpromenaden in mot hamnen där alla stora lyxyachter låg och guppade. Och till vänster längs med hela gatan låg restaurangerna tätt intill varann. 

Varje dag gick vi förbi det här huset som jag tyckte var det finaste och gulligaste huset i hela stan. Bara älskar vindruvsrankorna som väller ut över balkongen.I hamnen låg det inte bara stora yachter utan även massor av fina gamla segelbåtar.När klockan började närma sig lunchtid promenerade vi in mot stan för att köpa det som skulle upptäckas vara den godaste kebaben everrrr.Staden i sig är väldigt mysig, den består av små pittoreska gator, det finns massor av små butiker där det säljs allt från väskor till sandaler, sjalar och porslin. Vi gick förbi en djuraffär där små söta kaniner bodde i alldeles för små burar också :( ville bara köpa dom och ta med mig hem<3
 


När det var böneutrop samlades hundratals män kring den här Moskén och hela torget fylldes. En upplevelse måste jag säga. Det är kul och spännande med andra kulturer och att få ta del av hur andra människor lever.Första dagen köpte vi en supertråkig kebab på ett ställe, och jag tänkte att "nää...det kan väl inte vara så här en kebab smakar i Turkiet..de måste kunna bättre än så här!" och yes, det kunde dom. Kebaben ovan var så fruktansvärt jäkla god!!!! En rulle med det godaste tunnaste brödet, kycklingkebab, sallad, chili och vit och röd sås. Mmmmm!!!När vi var mätta och belåtna började vi traska hemåt till hotellet igen. Klockan var tidig eftermiddag och efter en hel dag på stan kände vi att vi ville lägga oss på stranden en stund och bara ta det lugnt. Det hade börjat blåsa lite, men det hindrade inte oss från att hänga här! 

Jag hade på mig solhatt och en kaftan från Åhléns. Och solskyddsfaktor 30, det är viktigt att skydda sig mot solen! Det är så tråkigt att det alltid ska vara sånt fokus på hur "brun man har blivit" efter att ha kommit hem från ett resemål. Varför ska det vara så viktigt? "Oj men har inte du varit utomlands? Du är ju inte så brun!" Nej jag är VÄL medveten om det. JAG VET hur jag ser ut, och att det tar relativt lång tid för mig att få färg om jag inte bränner mig typ det första jag gör och blir knallröd och då ökar risken för hudcancer. Hurså? Var det något mer du ville upplysa mig om? Nä, tänkte väl det. Jag säger som en reseledare sa till oss "smörj in er ordentligt under veckan här nere, för brännan försvinner ändå när ni kommer hem sen, men minnena från era upplevelser kommer alltid att finns kvar" WORD. Så låt nu den här hetsen om en schysst bränna lugna sig lite va?Vi beställde in varsin dricka. Jag en lemonad med smak av citron och mynta, SÅ läskande! Och R tog en pepsi, classic.

 


Här solade vi i någon timme, läste tidingar, drack smarriga drinkar och käkade nötter. Hade det allmänt bra alltså, tills vi kände oss nöjda och gick in på rummet för att göra oss redo för kvällens middag. Mycket mycket bra första dagar i Marmaris! 
 
 


 
Denise

Så fantastisk fina bilder, åker till Turkiet nästa fredag ska bli så härligt

Svar: Tack Denise! :) åh men gud vad härligt, vart nånstans ska du? :)
Isabelle Burlin

Denise

Så fantastisk fina bilder, åker till Turkiet nästa fredag ska bli så härligt

Anna-Karin

Underbara bilder! :)

Svar: Tack AK :*
Isabelle Burlin

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress

Veckans like