isabelleburlin.itgirls.se - MY HAIR ROUTINE
MY HAIR ROUTINE
Jag får ganska ofta komplimanger för mitt hår som är supertjockt och av väldigt bra kvalité trots att jag har slingat ganska mycket de senaste åren och inte alls klippt mig så ofta en bör göra. Därför tänkte jag gå igenom mina hårvårdsrutiner och vilka produkter jag använder mig av just nu.

 
Från vänster har vi tre produkter ur Redken Color Extend Magnetics serien, det är schampoo, inpackning och balsam. Dessa tre produkter använder jag för att bevara färgen i mitt hår. (Jag gjorde ju en liten ombre i början av året, ljusade upp och fick en kallare ton.) Sedan har vi ett vårdande värmeskydd från Kérastase (Ciment Thermique) och så en lätt hårolja från Paul Mitchell (Super Skinny Serum).

Förut så brydde jag mig inte alls om mitt hår, tvättade det varje dag med helt vanligt shampoo jag köpte på mataffären. Mitt hår blev alltid fett i botten efter endast en dag, och jag fick torra och frissiga toppar. Sedan så introducerade min syster Redken för mig, och nu har jag hållt mig till de rosa produkterna ovan i snart ett år och de har funkat super för mig! Är helt fast och kommer aldrig att gå tillbaka till de gamla produkterna jag använde.

Jag är inte någon expert på varken hår eller produkter, så jag talar helt av egna erfarenheter nu.Först använder jag shampoot (1), löddrar, går igenom hela håret och sköljer ur, om jag vill boosta håret lite extra (vilket kan vara bra nu på sommaren då håret tar lite extra stryk) så använder jag inpackningen (2). Ibland låter jag det bara sitta i 5 minuter, men om jag har tid kan jag ha i det i upp till 15 min. Sköljer sedan ur det och avslutar med balsamet (3) som jag har i ungefär 2-3 minuter.


Efter det handdukstorkar jag håret, om jag ska använda hårfön/plattång har jag i en klick av värmeskyddet och fördelar jämnt över hela håret (4). Detta från Kérastase doftar SÅ GOTT av citrus. I love it! När håret är nästan torrt (det tar ca 1 timme att få det helt torrt så därför brukar jag inte orka föna tills dess) så har jag i lite hårolja (5) i topparna för att vårda, skydda och för att ge lite extra glans! Även denna doftar sååå gott! Voilá! Jag upplever inte alls samma frissiga känsla längre och tvättar nu mer håret varannan dag, ibland kan det också gå upp mot två dagar mellan tvättarna! Mycket skonsammare :)
 
 
lito

Bästa redken!!

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress

Veckans like