SAFFRANSPANNKAKA


Förra veckan gjorde jag en favorit i repris - nämligen mitt godaste recept på bananpannkakor (med en jultwist). Det som gör dem så goda är saffranet. Dessa bananpannkakor äter jag oftast till frukost eller lunch, men fungerar lika bra som mellis innan eller efter träning eller som en lättare middag. 
 
Det som behövs till en person är:

1 mogen banan
2 ägg
En nypa finmalen saffran
1 nypa salt
1 dl havremjöl
(mortla havregrynen till ett mjöl, det går även att ersätta mjölet med kokosflingor)

Gör så här: 
Mosa bananen med en gaffel i en skål. Mortla havregrynen och tillsätt övriga ingredienser. Stek små pannkakor på medelhög värme i valfri olja (jag tycker att kokosolja ger godast smak).

 
Sedan toppar du med något du gillar. Här har jag naturell yoghurt, jordgubbsylt, tinade blåbär och mango. Och så lite krossade cashewnötter. SÅ HIMLA GOTT! Och perfekt nu så här i juletider.
 
 
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress

Veckans like