VERNISSAGE 23/11 I VÄSTERÅS - ELLA PEREZ


(Alla tavlor i collaget ovan är målade av Ella Perez.)

"I Sverige har tre av fyra egen erfarenhet eller erfarenhet av att någon i närheten lever med psykisk ohälsa (statistik från Hjärnkolls årliga befolkningsundersökningar). Socialstyrelsen beräknar att mellan 20 och 40 procent av Sveriges befolkning lever med psykisk ohälsa. I denna grupp beräknas 10-15 procent behöva psykiatrisk behandling." (text från NSPH)

Trots att psykisk ohälsa är så pass vanligt ibland oss så är det fortfarande (konstigt nog) ett tabubelagt ämne som många inte vågar prata om. Jag är så otroligt trött på att psykisk ohälsa inte tas på lika stort allvar som fysisk. För att kunna vända detta måste vi därför våga prata öppet om det. Att må dåligt psykiskt är inte konstigare än att må dåligt fysiskt. Vi gör allihop bägge delarna någon gång i livet - så varför ska vi inte kunna prata öppet om det? 

En vän till mig vid namn Ella gör just detta - hon pratar öppet om psykisk ohälsa. Jag tycker att detta är så oerhört viktigt och därför vill jag lyfta detta i bloggen. Jag har själv mått dåligt under vissa perioder i livet och tycker att det är så jäkla viktigt att lyfta ämnet. Hon pratar och är öppen om sin egen diagnos Bipolär sjukdom och inspirerar många (inkl. mig) dagligen. För att sprida budskapet samt hylla människor med psykisk ohälsa så målar hon fantastiskt fina tavlor som man kan hämta kraft och glädje ur. Hon väljer att inte se sin diagnos som något dåligt utan mer som en superkraft. Nu på onsdag den 23/11 har hon sin första vernissage och jag tycker att ALLA som har möjlighet att gå ska gå och titta på hennes fina tavlor (som det även finns möjlighet att köpa). Det kommer att finnas fika, bubbel och goda snittar på plats. Jag tror verkligen att det kommer bli en toppenkväll.

Vernissagen kommer att äga rum mellan 17.00 - 21.00 på Farledsgatan 5 på Lillåudden i Västerås. 


Osa till ellaperez@live.se
Glöm inte att kolla in hennes hemsida (HÄR) samt instagram (HÄR) också. 


Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress

Veckans like