VIKTEN AV POSITIVITET


Jag ser mig själv och jag tror även att andra ser mig som en person som alltid utåt sett är glad och positiv. Något som många inte får se eller märker av är att även jag (SÅKLART) har mina mörka och jobbiga stunder också. Jag mår dåligt ibland och kan tycka att livet är piss och att allt går emot mig. Det är viktigt att man tillåter sig själv att få känna alla känslor och inte trycka undan jobbiga känslor. Man kan faktiskt inte ALLTID vara den glada och sprudlande personen om man så skulle vilja. Vi alla har våra jobbiga stunder och det måste få vara okej.

Men något jag däremot kan tycka är jobbigt är när människor som är på dåligt humör låter deras ilska och negativitet gå ut över andra helt oskyldiga människor. När något jobbigt eller irriterande händer under dagen och en person verkligen går in och embracear allt det dåliga. Man har alltid ett val, och vissa människor VÄLJER att se allt det negativa och dåliga runomkring sig istället för att se det som är bra och positivt. Ibland låter man sig påverkas alldeles för mycket av yttre faktorer så att det "förstör hela ens dag" helt i onödan. Är det värt det? Nej, självklart inte! 


Bildkälla: Etsy.com

Jag har svårt för när människor ständigt väljer att se det negativa. Jag tycker det är jobbigt med dålig stämning och jag blir så himla himla trött i hela kroppen av negativitet. Om jag mår dåligt och träffar andra människor så försöker jag ändå alltid att vara mitt gladaste jag och att ha ett trevligt bemötande. Många gånger får det mig faktiskt att må bättre. Om jag är glad och trevlig så kommer människor i sin tur att vara det tillbaka mot mig och det kommer direkt att bidra till att jag blir på bättre humör automatiskt. As simple as that! Men, ibland orkar man kanske inte vara glad och trevlig och det är givetvis helt okej det också. Så länge man inte lägger över sin negativa energi hos någon annan. Jag tycker det är så himla viktigt. Negativitet föder negativitet och då blir det bara en ond spiral av negativ energi som inte gör något bra över huvudtaget. 


Så summan av kardemumman: Positivitet föder positivitet så SPRID POSITIV ENERGI - det gör oss alla gott. Och när du väl har en negativ feeling FÖRSÖK i första hand att lösa problemet som gjort att du känner som du känner. Men om det inte går så låt för guds skull inte negativ energi sprida sig som ett gift till andra helt oskyldiga människor. Deal? Grymt!

Jag vill inte låtsas vara någon slags guru som ska berätta för alla hur man ska leva sitt liv eller sätta någon på plats. Givetvis händer det att jag är negativ ibland eller säga olämpliga saker MEN det är något jag ständigt jobbar på för att motverka. Medvetenhet är ju första steget till förbättring, eller hur? Ingen av oss kan vara perfekt. 

Bara lite torsdagstankar så här i slutet på veckan. Hoppas ni får en fin torsdag hörrni, är glad för var enda en av er som kikar in här (kan inte säga det nog för mycket). PUSS och KRAM! 
 
 


Mari Fredriksson

Ibland kan det räcka att läsa ett blogginlägg en vanlig torsdag för att må bättre.

Mari Fredriksson

Ibland kan det räcka att läsa ett blogginlägg en vanlig torsdag för att må bättre.

Mari Fredriksson

Ibland kan det räcka att läsa ett blogginlägg en vanlig torsdag för att må bättre.

Svar: Dina ord värmer, tack Mari! Hoppas allt är bra med dig :)
Isabelle Burlin

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress

Veckans like