MINA HALLOWEENUTKLÄDNADER
Varje år så tänker jag typ att "äsch det här året så orkar jag inte hålla på med någon avancerad halloweenutklädnad, det får blir vad det blir om man i huvudtaget ska på halloweenfest" MEN så ska jag alltid varje år ändå tänka ut något superkreativt och avancerat att klä ut mig till haha. Jag tycker ju att det är SÅ KUL att klä ut mig och bara få gå all in på smink och kläder. Framförallt sminket. 

Jag är ingen sminkfantast när det kommer till vanligt smink, men när det kommer till ansiktsmålning och att få gå loss med färg så älskar jag det! Det är galet hur man med lite färg kan förvandlas till någon helt annan. Jag tycker det är så roligt att få prova olika sminkningar, att skugga och forma ansiktet med hjälp av färg. Jag tänkte att så här inför halloween som det snart är dags för, att jag skulle visa för er vad jag har klätt ut mig till de senaste åren, samt lite andra sminkningar jag gjort. Kanske kan ni genom det få lite inspiration till årets halloween?

Först och främst så vill jag bara säga att man såklart får klä sig exakt hur man vill. Men jag personligen vill klä mig läskigt. Har inte alls fattat grejen med att klä sig som "sexy nurse" eller till typ sexy bunny? Nä nä nä, för mig är det helt klart att ju läskigare och äckligare utklädnad, desto bättre!

(Hoppas ni har överseende med den ganska kassa bildkvalitén)


Jag lärde mig att måla med ansiktsfärg när jag sommarjobbade som fritidsledare för ett par år sedan. Jag fick bl.a måla på lite olika event här i Västerås, samt på barnkalas. Sedan så började jag att måla mig på halloween, och det här är väl egentligen den första "målningen" eller vad man ska säga som jag gjorde till halloween. Jag hade en fest hos mig för typ 4 år(?) sedan om jag inte minns fel. Och då ville jag vara hälften dödskalle och hälften mig själv. 
 

Stod och provmålade mig själv framför spegeln några dagar innan festen för att ens se om idén jag hade var bra, och det blev den ju! Så här blev resultatet efter ca 2,5-3 timmar. 
 
Det är alltid kul att göra sina egna kläder också, för då blir man ju unik och det är alltid lite roligare att inte ha samma som någon annan. Här hade jag en gammal klänning, och så köpte jag en "spökdräkt" på en leksaksaffär, som jag klippte sönder på häften som mamma sedan hjälpte mig sy fast i klänningen. 
 

Det året så var jag på två halloweenfester och jag minns att jag inte ville ha samma utklädnad samt inte orkade sminka mig igen (det tog ju typ 3 timmar totalt att få till dödskallesminket). Så jag tog på mig vit skjorta, en kavaj, svarta byxor och svart slips, lånade min systers riktigt creepy hästhuvud (som hon hade på en utklädnadsshow året vi tog studenten). Och voilá! Minns att det blev sjukt varmt i det där huvudet dock, och att man knappt såg någonting. Tanken är ju att man ska se genom näsborrarna men det gick knappt. 


Jag fick måla min syster till en tiger.
För två-tre år sedan frågade en kompis mig ifall jag kunde måla honom inför en fest han skulle på, och det gjorde jag! Önskemålet var Twoface ur Batmanfilmerna. Här har jag provmålat mig själv. Tro det eller ej men för att få den där "frasiga/brända" strukturen på huden så använde faktiskt vanligt vitt socker i ansiktet. Man tager vad man haver! Denna sminkning tog ca 1 timme.Det här är väl egentligen ingen sminkning som hör till temat, men kan väl vara kul att visa upp den ändå. Var väldigt fascinerad över tatueringar en tid och ritade ganska mycket såna just då. Jag har inte själv någon tatuering och kommer nog heller aldrig att skaffa en då jag vet att jag kommer ångra mig om jag skulle göra en. Men, ville ändå se hur det kunde se ut på mig så då målade jag en sleeve på överarmen. Det var grymt svårt att måla på sig själv framför spegeln. 


Förra året klädde jag och Rasmus ut oss till ett dött gift par (usch hemskt det låter) men då med en mexikansk twist. I Mexiko så firar man "De dödas dag" eller, Dia de muertos som det heter under alla helgona helgen. Och det innebär helt enkelt att man vill hedra och minnas de nära och kära som har gått bort. Människor klär ut sig som jag ser ut på den här bilden, och så firar och hedrar man de som gått bort genom bl.a. karnevaltåg. Om ni googlar day of the dead carnival så kan ni se hur det ser ut. Riktigt häftigt. 

Två andra bra tips för att lyckas med sin utklädnad är att: 
  • Fyna secondhand - det behöver inte kosta så mycket. Det går superbra att hitta bra utklädnadskläder till låga priser på secondhandbutiker. Blusen här ovan köpte jag bland annat på myrorna. Slöjan gjorde jag av ett gammalt diadem samt tylltyg som jag köpte billigt från en tygaffär. Hårbandet med rosorna köpte jag på H&M för typ 50 spänn om jag inte minns fel. Så mycket roligare och personligare med såna här typ av utklädnader än de klassiska "häxkläderna" man kan köpa på typ Buttericks eller liknande, håller ni inte med? 

  • Kolla på youtube tutorials - det finns så sjukt mycket olika tutorials på youtube med läskiga sminkningar. De går igenom steg för steg och visar hur man ska göra samt vilket material som behövs. 
Maria Anderzon - Vegansk Skönhetsblogg

Gud va snygga looks. Älskar bruden, väldigt bra inspo inför halloween

Svar: Tack snälla du! :)
Isabelle Burlin

lito

Du e så duktig!!!!!

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress

Veckans like