MIDDAGSTIPSET - HÖSTGRYTA MED KYCKLING & MURKLOR


Hösten för mig innebär en massa härliga, goda och mustiga soppor och grytor. Just den här grytan tipsade Petra om i sin och Linns pod "I nöd och lust" (som förövrigt är en grymt underhållande pod). Men alltså man ÄLSKAR ju snabba och sjukt goda maträtter, eller hur? Den här godingen innehåller få ingredienser och slutresultatet blir sååååå fantastiskt gott. Ni måste lova mig att prova den här! Både jag och Rasmus älskade den.

 
För fyra portioner behövs: 

En hel grillad kyckling
Två burkar murklor
En burk svartvinbärsgelé
4 dl grädde
Kalvfond
Två schalottenlökar
En vitlöksklyfta
Salt
Peppar
Ris

Gör så här: 

Börja med att hacka murklorna i lagom stora bitar. Skölj dem mycket noggrannt och pressa sedan ur all vätska (detta är viktigt, fäska murklor är giftiga och måste förvällas, alltså kokas i två omgångar och sedan ska vätskan pressas ut, men de som jag använder här är på burk och de ska redan vara förvällda, MEN för att vara på den säkra sidan så skölj och pressa ur vätskan ännu en gång). Ta loss köttet från kycklingen (det ska vara i strimlor) och lägg det åt sidan så länge.


Fräs schalottenlök och vitlök i en djup panna/kastrull/gryta så att det blir glansigt, häll därefter i murklorna och låt dem stekas med en stund. Addera sedan grädden, kalvfond (ca 3 msk) och svartvinbärsgelé (ca 2 msk) efter smak. Salta och peppra och ha därefter i den strimlade kycklingen. Låt koka en stund på medelvärme. 

Koka valfritt ris och servera sedan murkelgrytan med svartvinbärsgelé.

(Detta recept hittade jag hos Caroline Sandström


Smakar som en dröm i munnen. En perfekt middag mitt i veckan när man vill lyxa till det lite. 
 
 
Felicias mode

Låter så gott!!

Svar: Det är precis vad det är också! såååå smarrigt :D
Isabelle Burlin

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress

Veckans like