isabelleburlin.itgirls.se - SÅ UNDERHÅLLER JAG MIN VARDAGSGLÄDJE
SÅ UNDERHÅLLER JAG MIN VARDAGSGLÄDJE
Hej på er! Lite frånvarå här under ett par dagar men livet kom helt enkelt imellan och då blir det ju lite brist på inlägg här. Men nu är jag tillbaka!

Det jag tänker skriva om idag har jag berättat om förut, men i och med att jag tycker att det är en viktig grej tänker jag ta upp det igen! Det som detta inlägg ska handla om är vardagsglädjen och hur jag på bästa sätt underhåller den. Det är ju lätt att man bara lever på som vanligt i veckorna och inte reflekterar så mycket över vad som faktiskt händer. Man lever för helgen och låter veckodagarna bara flyta förbi. Och HUR tråkigt är det när man ser tillbaka på livet och bara har gjort härliga saker under 2 dagar av 7? Jag har några enkla knep som jag tar till med som gör att man uppskattar ALLA dagar i veckan på sitt sätt. Det är enkla saker, men sånt som gör mig lite gladare och som får mig att uppskatta vardagen lite mer. 

 
Att äta goda middagar varje dag - Något som jag verkligen unnar mig varje dag, och som är en boost för vardagsglädjen är att jag, eller snarare vi, jag och Rasmus alltså, lagar och äter goda middagar varje kväll. Jag älskar att laga god mat och att prova nya spännande recept. Jag är ingen som skulle klara av att gå på diet eller begränsa min kost till det extrema då jag helt enkelt älskar god mat alldeles för mycket för att kunna prioritera bort det. Jag vill unna mig det varje dag för att jag tycker livet blir lite härligare så.
 

 
Blommor/växter & levande ljus - Att mötas av en balkong som är full av gröna kryddor, en hortensia som blommar för fullt och att se kaktusarna trivs gött i vardagsrumsfönstren, det är ju himla härligt ju. Att jag dessutom lyckats med att plantera och ta hand om en gullig avokadoplanta är också så himla kul! Växter och blommor i hemmet gör det helt enkelt lite mysigare och hemtrevligare, och får mig att trivas ännu bättre. Ibland räcker det med att ta in växter och blommor man plockat i naturen för att få till den där härliga känslan. Det behöver inte vara dyra blomsterarrangemang, utan det kan räcka med en fin grankvist i en enkel vas eller en bukett tulpaner för 50 spänn från matbutiken. Att tända levande ljus ger också en underbar känsla - något som hjälper till att göra en grå vardag lite härligare.
 
 
Att få vara kreativ - Det är något som är extremt viktigt för mig. Den här bloggen är bland annat en stark drivkraft till att jag producerar så mycket kreativt material också. Jag fotar, sätter ihop outfits, kommer på idéer, planerar den perfekta basgarderoben, skriver, redigerar bilder, nördar in mig på typsnitt och layouter, skriver listor, målar tavlor, scrollar instagram, kollar pinterest osv osv och jag får sån INSPIRATION och sånt PIRR inom mig när jag får göra allt detta. Att vara kreativ är det bästa som finns.

 
Bra start på morgonen - Förut var jag en mästare på att snooza, men nu mer går jag upp direkt när klockan ringer då jag har insett att jag bara blir tröttare, får stressa upp till jobbet och kanske inte ens hinner äta en ordentlig frukost om jag trycker på snoozeknappen. Därför ser jag alltid till att gå upp direkt på vardagar när jag ska upp till jobbet, så att jag får en bra och lugn stund att vakna till på morgonen. Mina dunderfrukostar unnar jag mig oftast på lediga dagar, eller när jag jobbar kväll och därmed har ännu mer tid på morgonen. Ibland gör jag också iordning frukosten redan kvällen innan så att man inte behöver stressa på morgonen.


En Cappuchino eller Celsius - En så enkel sak som att köpa och unna sig en riktigt god Cappuchino eller en läskande Celsius gör att livet känns lite lyxigare tycker jag. Jag behöver inte alltid ens köpa en Cappuchino utan kan tycka att det är minst lika härligt att göra i ordning en god kopp kaffe här hemma och sedan sätta mig på balkongen och bara njuuuuta i solen. En väldigt mysig stund tycker jag! Vad gör ni för att er vardag ska bli lite roligare? Berätta och tipsa gärna! 

 


 

Elin

Älskar detta inlägg!!!

Svar: Men tack!! Vad kul att du gillar det! :)
Isabelle Burlin

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress

Veckans like