NÄR LIVET GÅR I 180

Vet inte riktigt vart jag ska börja. Trots att jag varit ledig idag känner jag mig helt slut och tömd på energi. Jag vet inte om det har med min första tenta imorgon att göra, eller om det är hela den här omställningen jag gjort i livet på senaste tiden. Det känns som att början på hela det här året har varit väldigt mycket förändring för mig i snabb takt. Det började med att jag fick besked 2 dagar innan min utbildning skulle börja att jag kommit in på kommunikatörsprogrammet. Eftersom jag var reserv så fick jag beskedet om antagning med väldigt kort varsel.  Jag fick genast ta tjänstledigt från jobbet på heltid, fixa pendlarkort, fixa med csn, köpa diverse böcker och sedan rivstarta skolgången. 

Nu har den ekonomiska stressen sagta men säkert lagt sig över mig. Jag sa upp mig från mitt heltidsjobb för ett tag sen, och fick ut min sista heltidslön nu i februari. Det är en sån jobbig omställning och nu måste jag verkligen planera och överväga alla mina köp. Nyligen skaffade jag mig dock ett extrajobb på ett hotell här i Västerås där jag trivs väldigt bra, men tanken på att inte veta EXAKT hur mycket jag får ut varje månad stressar mig SÅ mycket. Kommer jag att kunna betala hyran? Behöver jag ta från mitt sparkonto? Kan jag gå ut och äta i helgen eller måste jag snåla?  Hur mycket pengar har jag att röra mig om varje månad? Hur blir det i sommar? Hur mycket kommer jag att få jobba? Kommer jag ha råd att resa och att göra saker? Jag försöker att jobba så mycket jag bara kan och samtidigt försöka få det att gå ihop med plugget, och hittills har det fungerat rätt bra. 
 
Men jag känner hur hela min kropp har varit på helspänn den senaste tiden för att det har varit så himla mycket nytt. Det är så himla tröttsamt att människan fungerar så, att man är "rädd" för nya saker, och att det krävs så hilma mycket energi från en. Jag blir SÅ TRÖTT på mig själv över det faktum att jag blir trött över förändringar och att jag tycker att "nya saker är läskiga" (fast dom inte är det egentligen, hallå..skärpning Bella!) Och så var det alla dessa frågor som snurrar omkring i mitt huvud. Har jag ens valt rätt utbildning? Kommer jag klara tentan imorgon? Kan den här utbildningen ta mig vidare in i det yrket jag vill vara i framtiden? Är det värt att lägga ner 3 år på detta? Bör jag söka något annat? Och isåfall vad? Och hur lång tid kommer den processen att ta? Samtidigt som allt det här snurrar så vill jag även få tid till bloggen, jag vill fota, måla, starta upp nya projekt, hänga med kompisar, träffa nya människor. Gah, känner mig otillräcklig stundtals och är TYVÄRR tvungen att prioritera bort saker jag egentligen vill hinna med.

Well..omställningar är jobbiga i början så jag antar att det bara är att härda ut. Vad som än händer så för det alltid med sig nya lärdomar, bra som dåliga. Jag antar att jag bara får försöka embracea allt. Ta förändringarna med storm. Äga dom och inte låta dom äga mig. Ja, detta var lite tisdagstankar så här när man inser att livet plötsligt fått för sig att gå i 180.
lito

Du e så duktig! Kämpa :)

Svar: <3<3
Isabelle Burlin

Linnea

Exakt sådär tänker jag också med pengar, började plugga i höstas och lever just nu enbart på bidraget från CSN + lön från mitt extrajobb som är rätt så välbetalt. Men jag har också den där ständiga oron hela tiden, alltså att jag blir stressad av att inte kunna göra en budget i mitt huvud längre än den pågående månaden eftersom jag inte vet hur mycket jag jobbar varje månad osv. Kan bli galen av alla tankar men jag tror det är ett personlighetsdrag, att man har en massa kontrollbehov i sig och därför blir det jobbigt vid förändringar som du nämner. Jag härdar iallafall ut och väntar på bättre tider, ska försöka tänka med pengar att liksom "dra ett snitt" över hur mycket jag jobbat och sen räkna på att jag ish har det varje månad.. Sen sno från sparkontot då och då om det behövs!

Svar: Men tack för din kommentar! Så skönt att höra att jag inte är ensam om alla tankar. Precis, den där oron över ekonomin finns där hela tiden och det är så jobbigt, men samtidigt är det kanske ett sunt tecken på att man har en bra relation till pengar, jag menar så att man alltid ser till att man klarar sig ekonomiskt. Ja vi får härda ut och sen känns det förhoppningsvis lite lättare snart :) Bra tips! Jag har försökt räkna ut alla fasta kostnader jag har i månaden och sen se hur många timmar jag behöver jobba för att kunna betala dom. Vi klarar detta! :)
Isabelle Burlin

Joanna

Tro mig isabelle, allt kommer vara värt det. Jag skulle göra vad som helst för att få vara i din situation! Du gör något som är bra för framtiden och du lär dig saker! Att åka runt på en truck hela dagarna på ica är liksom såå värdelöst! Njut av att du tagit dig därifrån! Jag avundas dig!! Jag hoppas att jag är där du är om ett halvår!! Kämpa på! Du är så duktig! Kram<3

Svar: Men tack för din pepp!!<3 Du gav mig precis lite perspektiv på min situation och du har givetvis helt rätt i att jag gör något som är bra för framtiden. Jag håller mina tummar på att du kommer in på din drömutbildning till hösten så att du kan ta dig vidare från lagret. Håll ut och se det som ett bra sätt till att spara mycket pengar tills du börjar plugga sen. Jag hejar på dig! Tack snälla, och detsamma :*
Isabelle Burlin

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress

Veckans like