RECEPT PÅ MÅNDAGSMIDDAGEN

Hade en så fruktansvärt härlig dag i måndags. Inte nog med att det var galet varmt ute och riktigt vårväder så lagade jag en väldigt smarrig middag till mig och R. Har återupptäckt hur gott det är att rosta rotsaker i ugn. Åt det väldigt mycket förut och tröttnade nästan lite, men nu rostar jag allt möjligt i ugnen och det blir så himla gott. Dessutom är det ju världens enklaste eftersom tillagningen sköter sig själv. 


Det var som sagt magiskt väder hela dagen, och eftermiddagen/kvällen kändes nästan som en ljummen sommarkväll. Sån härlig känsla när lägenheten fylls av kvällssolen också. Mmmmm. NJÖT så mycket av det. 


Så kul att mina plommontomatsplantor har ploppat upp nu också. För snart två veckor sedan sådde jag plommontomater som jag tänker ha på balkongen i sommar. Sådde 8 frön, men kommer inte behålla alla plantor (pga platsbrist) så om någon vill ha en planta eller två så är det bara att hojta till. I den andra krukan har jag satt spetspaprika men som tyvärr inte har kommit upp ännu. 
 

Men nu över till receptet:

Jag skar upp blomkål, sötpotatis och rödlök och ringlade över en skvätt olivolja, salt och peppar. Rostade sötpotatisen för sig då de inte fick plats på samma plåt. Ett grymt tips är förresten att låta bladen på blomkålen sitta kvar när man rostar dom i ugnen, man skär ju ofta bort dem helt i onödan. De blir så goda! Smakar nästan lite som grönkålschips om man låter de få rostas med. Dessutom väldigt onödigt att slänga mat ju?


Under tiden rotsakerna var i ugnen stekte jag två paket halloumi i en panna tills de fått fin färg. Skar även upp lite svartkål som jag stekte i olivolja och sedan strödde lite flingsalt över. Älskar kål så mycket just nu, det finns så mycket olika sorter och det är verkligen så gott (och nyttigt). Svartkål har blivit en stor favorit på senaste tiden.


Rasmus satt och pluggade medans jag lagade mat. Ser ni förövrigt hur fina tulpaner jag köpte förra helgen? Dessa rosa köpte jag inne på LIDL för 29 kr/bukett, så grymt bra pris! Dessutom har de har hållt sig fina väldigt länge, me like!
 

När rotsakerna var klara lassade jag upp allt på plåten, strödde över lite solrosfrön samt ringlade över en hemgjord vinägrette baserad på olivolja, balsamvinäger, honung, lite dijonsenap, salt och peppar. Mums! 



Detta kommer garanterat göras många gånger framöver. Det roliga är att man kan variera denna rätt på så många olika sätt. 


 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress

Veckans like