EN LÖRDAG, CHILIGRYTA & SÄLLSKAPSSPEL


Vi tar en liten titt på vad jag och Rasmus gjorde en eftermiddag/kväll förra lördagen tycker jag.Vi ställde till med spontanmiddag och bjöd in våra kompisar Josefin och Jonas (sistnämnda som även är Rasmus kusin) på middag. Så vi började eftermiddagen med att åka och handla en massa göttigt till det vi skulle laga, nämligen en chiligryta på högrev. Har velat prova att göra en egen chiligryta så himla länge, så detta blev första gången och det blev verkligen en succé. Typ det godaste jag ätit på väldigt länge. 

Jag dukade upp med våra finaste glas, slitna IKEA tallrikar (haha alltså vi behöver verkligen köpa nya...) och tände en massa ljus i hela lägenheten. Våra gäster skulle komma vid kl 19, och eftersom den här godingen till gryta ska koka i 3-4 timmar (ni vet så att köttet blir så där mört och gott och bara faller i sär) så började vi laga maten redan klockan 15. Det är Markus Aujalays recept och vill ni göra samma så hittar ni det HÄRTillbehören vi hade till grytan var avokado, söta och goda cocktailtomater (viktigt att de smakar mycket) färsk koriander, olika bröd (mjuka tortillabröd, hårda tacoskal samt tacochips..så går det när man får beslutsångest i matbutiken haha), och så lime..
 


..samt snabbpicklad rödlök (efter detta superenkla och goda recept). MUMS!
 
 


Åt typ hundra stycken såna här pga så sjukt gott. Lätt min nya favoritmat.
 


Till efterrätt ville jag göra något enkelt och fräscht. Så det fick bli köpt vaniljglass som jag serverade i glasburkar varvat med färsk ananas, passionsfrukt, färska hallon, krossade maränger samt en dessertsås baserad på citronsaft, passionsfruktsjuice och florsocker som kokas upp på spisen tills den blir tjock (som en sirap ungefär). Även den slank ner utan problem, mmmm.Det blev en härlig kväll med god mat, en massa babbel, skratt och sällskapsspelande. Alltid lika kul att umgås med dessa personer.
 
Kommentarer (1)
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
 
Visa fler inlägg